maandag 25 mei 2009

lomo camera

Dit weekend in Brugge een Lomo Camera gekocht .
Deze heeft een fisheye lens ...zo vet.

Een Lomo is een klein type camera dat tot medio 2005 werd gemaakt in Sint-Petersburg. Wegens hoge kosten is de productie van deze camera gestopt. De simpelheid en compactheid van de camera zorgden ervoor dat het naam gaf aan een stroming in de fotografie.....
Toch is de lomografie in Wenen ontstaan. In 1991 nam een Weense student een Lomocamera mee van zijn reis naar Praag. Toen hij de camera gebruikte op een feestje met bevriende studenten bleek de camera een succes. Een illegale smokkelhandel van Lomo’s voor de een directe kring van belangstellenden kwam op gang.
De studenten besloten een Lomographic Society op te richten en het leek hen wel grappig om binnen die society tien regels vast te leggen die de grondslag van het genootschap vormden. Die tien regels zijn:

1. Neem je Lomo mee, waar je ook heen gaat
2. Gebruik hem dag en nacht
3. Hij is een deel van je leven
4. Maak foto’s zonder door de zoeker te kijken
5. Kom zo dichtbij als mogelijk is
6. Denk niet na
7. Wees snel
8. Probeer het niet onder controle te houden
9. Wees verrast
10. Negeer al deze regels

Eind jaren ‘90 was lomografie op zijn populairst in Nederland. Hoewel de lomografie bij het grote publiek nu als rage is overgewaaid is zij nog steeds heel populair. Alex Graham maakte voor de BBC een documentaire getiteld The Lomo camera: Shoot from the hip. Hij is in zeven delen op Youtube.com te bekijken.


dus binnenkort kan je veel van dit soort foto's verwachten op mijn blog...
(deze is van sjam zijn camera-tje die mij bekend maakte met het lomo-fenomeen)

2 opmerkingen: